Nieuws

Nieuwsberichten

Halloween 2023:

Officiële opening van het Odensehuis

Op woensdag 23 juni vond de officiële opening plaats van het Odensehuis. De activiteiten van het Odensehuis vinden plaats in het Bolderhuis. Een grote groep bestuursleden, vrijwilligers en bezoekers was aanwezig toen Carla Molkenboer, voorzitter van de stichting Odensehuis Culemborg de aanwezigen toesprak. Hierna verrichtte Gerdo van Grootheest, burgemeester van Culemborg, de formele opening. Hij deed dat door samen met vrijwilligers in de daarvoor bestemde bakken bij de ingang twee kleine bomen te planten alsmede een aantal planten. Deze waren een geschenk ter gelegenheid van de opening van de stichting Elisabeth Weeshuis, de eigenaar van het complex Bolderburen. Na de plechtigheden kregen de aanwezigen koffie of thee met taart, gemaakt door de Witte Schuur.

Odensehuis Culemborg geopend in het Bolderhuis

Op 27 mei heeft het Odensehuis Culemborg de deuren geopend in het Bolderhuis.

Iedereen is lovend over de gezellige en lichte ruimte, de vrolijke en ruime keuken en natuurlijk de geweldige tuin, veranda en het zonnige terras. Deelnemers kijken nieuwsgierig rond, herkennen heel wat bekende meubelstukken die we hebben meegenomen van onze vorige locatie (Achter ’t Zand 58), genieten van de spelende kinderen en sommige handen jeuken al om in de tuin te gaan wieden.

‘Het lijkt wel of ik even op vakantie ben’ zegt één van de deelnemers, ontspannen om zich heen kijkend. En dat is precies de bedoeling: als het hoofd niet meer werkt zoals je gewend was, je de hele dag loopt te tobben omdat je van alles vergeet, dan is het heerlijk maar gewoon ook noodzakelijk om naar een plek te kunnen gaan waar men je probleem kent, waar je kunt ontspannen of juist actief kunt zijn en waar met een beetje hulp heel veel wél kan.

De stichting Elisabeth Weeshuis heeft de geslaagde verbouwing aangepakt. Vrijwilligers en deelnemers hebben hard gewerkt om de verhuizing soepel te laten verlopen en van het Bolderhuis een gezellige, huiselijke plek te maken. Er is geschilderd, schoongemaakt, ingepakt, uitgepakt én ingericht. De komende tijd gaan we kennismaken met de andere ‘bewoners’ en ontdekken wat er allemaal kan op Bolderburen. 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial