Nieuwsberichten

Meld je aan voor NLdoet dag op 29 mei 2021

Op zaterdag 29 mei 2021 doen we mee met de NLdoet dag. (Aanvankelijk zou deze dag in maart gehouden worden maar de landelijke organisatie van NLdoet heeft besloten om deze i.v.m. de coronapandemie te verplaatsen). Samen met vrijwilligers die plezier hebben in tuinieren willen we van 10.00 – 15.00 uur in de natuurtuin bezig zijn met wieden, planten van nieuwe planten en een of meer bomen en opruimen. Vrijwilligers krijgen gratis koffie/thee en een lunch aangeboden. Ook als je maar een deel van de dag kunt, ben je welkom. Meld de aan via info@bolderburen.net (kan ook via de contactpagina op deze website) of geef je op aan de beheerders die op Prijsseweg 1 wonen.

Odensehuis Culemborg verhuist naar Bolderburen

Stichting Odensehuis Culemborg verhuist in mei 2021 naar Bolderburen. Carla Molkenboer, voorzitter van Stichting Odensehuis Culemborg en Bouwe Metz, Secretaris-Rentmeester van Stichting Elisabeth Weeshuis verkenden onlangs alvast het terrein en de gebouwen. “Bolderburen is een prachtige plek voor ontmoeting, informatie, activiteiten en ontspanning”, volgens de voorzitter van het Culemborgse Odensehuis.

Het Odensehuis Culemborg is in 2017 als burgerinitiatief opgericht. Het is een ontmoetingscentrum voor iedereen die te maken heeft met geheugenklachten of beginnende dementie én voor hun partners, familie en vrienden. “De keuken, de grote tuin en het buurtcentrum op Bolderburen, bieden inspiratie en veel mogelijkheden voor activiteiten voor de deelnemers en daar zijn we erg blij mee”, aldus de voorzitter van het Odensehuis. “Bolderburen is een bruisende plek waar wij graag deel van willen gaan uitmaken. We zien uit naar ons nieuwe thuis”.

Secretaris rentmeester Bouwe Metz van Stichting Elisabeth weeshuis is blij met de komst van het Culemborgse Odensehuis naar Bolderburen. Op de foto Carla Molkenboer, voorzitter van het Odensehuis Culemborg en Bouwe Metz tijdens de ondertekening van het contract.
 

Natuurtuin blijft geopendBuurtcentrum gesloten

Gedurende de lock down, die in ieder geval tot 9 februari a.s. zal duren, blijft de natuurtuin gewoon geopend; dagelijks van 10.00 – 17.00 uur. Houd u zich daarbij wel aan de overheidsregels i.v.m. corona! Het Buurtcentrum is tot 9 februari 2021 gesloten!

2e Plaats voor Buurtcentrum!!

Het Buurtcentrum Bolderburen is 13 september jl. op de tweede plaats geëindigd in de competitie om het ‘Dorpshuis van het jaar 2020’ van Omroep Gelderland. Winnaar werd Ontmoetingscentrum de Paulus in Winssen. Bolderburen kreeg 4,5 van de 5 sterren. Uit het juryrapport: “De jury vindt Bolderburen een parel van een locatie voor het ontmoetingscentrum in Culemborg. Het is een open en gezellige plek waar iedereen zich welkom voelt. De locatie wordt beheerd door de Stichting ElkWelzijn in nauwe samenspraak met bewoners. Een mooi voorbeeld daarvan is de mensenboom die bij de opening van de locatie door bewoners opgezet en ingevuld is.”

Nieuwe waterpomp geplaatst

Eind november is er een prachtige nieuwe waterpomp in de natuurtuin geplaatst. Deze vervangt een van de oude pompen die regelmatig gebreken vertoonde. De aanschaf van deze pomp is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Rabobank West-Betuwe.

Gevonden voorwerpen

Deze voorwerpen zijn recent in de natuurtuin gevonden. Zijn ze van u? Stuur dan een berichtje aan de beheerders via de contactpagina opdat zij met u contact kunnen opnemen.

Natuurtuin heeft nieuwe speeltoestellen!

In de natuurtuin zijn nieuwe speeltoestellen geplaatst: twee schommels, een vogelnestschommel en een schommel voor de kleintjes.

De plaatsing van de speeltoestellen op 20 augustus.

Rabobank geeft subsidie!

De Rabobank West Betuwe heeft op 2 juli Bolderburen een subsidie toegekend van € 7.000 De Stichting Elisabeth Weeshuis heeft daaraan € 1.300 toegevoegd. Met deze bedragen kunnen wij een moestuin aanleggen, een nieuwe waterpomp installeren, in de molen Johanna een educatief aanbod over duurzame voeding opzetten en in het buurtcentrum kunnen trainingen op financieel en ander gebied voor mensen met een migratie-achtergrond worden aangeboden. We zijn de subsidieverstrekkers uiteraard zeer erkentelijk hiervoor!

De tuin is weer voor publiek geopend!

De tuin is van 1 oktober tot 1 maart iedere dag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Bezoekers worden verzocht zich te houden aan de overheidsvoorschriften i.v.m. het coronavirus en aanwijzingen van de beheerders op te volgen. Er is i.v.m. het Coronavirus alleen gedurende openingstijden van het Buurtcentrum een toilet beschikbaar! Zie hiervoor de pagina van het Buurtcentrum.