Buurtcentrum

Buurtcentrum Bolderburen is een ontmoetingsplek voor en door de buurt. Met activiteiten voor de inwoners van Achter de Poort, Goilberdingen en Landzicht. Iedereen is welkom in Bolderburen. Ook ouders met kinderen. Voor hen is een leuke kinderhoek ingericht en een zwerfboekenkast. De enthousiaste werkgroep van bewoners wordt ondersteund door ElkWelzijn.

Wekelijkse activiteiten in Buurtcentrum Bolderburen

  • Maandag 14.00 – 16.30 uur Inloop met koffie en thee
  • Dinsdag 14.00 – 16.30 uur Inloop met koffie en thee
  • Dinsdag 19.30 – 22.00 uur Kaart- en spelletjesavond voor volwassenen
  • Elke dinsdagavond wordt er om 19.00 uur vanuit het buurtcentrum gewandeld. Het gaat om een korte wandeling van maximaal een uur en aan het eind wordt er gezellig met elkaar koffie gedronken. Iedereen kan meedoen.
  • Donderdag 10.00 – 12.00 uur Inloop met koffie en thee

Tijdens de openingstijden is iedereen welkom om gezellig binnen te komen!! Pinnen is niet mogelijk.

Activiteiten de komende weken

Rollatortraining

Wie moeite krijgt met lopen, heeft aan een rollator letterlijk houvast. Het verhoogt de mobiliteit en vermindert de kans op vallen. 
Op maandag 2 september 2019 wordt er een rollator training gegeven. 
Deze training wordt verzorgd door Evelien van Wiggen van Evenlanx Fysiotherapie. 
Er kan gekozen worden voor deelname in de ochtend van 9.30 uur tot 12.00 uur in Buurtcentrum Bolderburen, Prijsseweg 1b of in de middag van 13.30 uur tot 16.00 uur bij ElkWelzijn, Meerlaan 22.
Tijdens de training wordt samen met de wijkagent de VVN verkeerstest voor rollators gedaan, een medewerker van de thuiszorgwinkel demonstreert diverse rollators en vertelt over de verschillen. Verder wordt aandacht besteed aan onder andere het nemen van een hoge stoep, veilig een helling op en af, in en uit de stoel, een trap op met de rollator en hoe door een deur te gaan met of zonder dranger. Na de training voelt de deelnemer zich zelfverzekerder in het gebruik van de rollator! Bovenal is de training erg gezellig.Deelname kost 5 euro, inclusief koffie/thee en wat lekkers. Aanmelden kan bij Karin Burgers van ElkWelzijn: 06-20718053 of via de mail: kburgers@elkwelzijn.nl
Deze training  wordt  gegeven in het kader van Gezond Ouder Worden, GGD Gelderland Zuid in samenwerking met diverse organisaties in Culemborg.

Buurt Informatie Punt Bolderburen

Iedere maandag van 14.30 – 15.30 uur is er iemand van ElkWelzijn, het Leefbaar Wijkteam en/of van het Sociaal Wijkteam aanwezig in Buurtcentrum Bolderburen. U kunt bij hen terecht met al uw vragen, zorgen en ideeën over bijvoorbeeld uw wijk, bepaalde regelingen of vrijwilligerswerk. Wijkcoach Karin Burgers: ‘Tijdens dit spreekuur heb ik bijvoorbeeld een buurtbewoner op de hoogte gebracht van een buurtactiviteit en ook iemand verwezen naar de DoeMee regeling en het Jeugdsportfonds. Ik hoop dat er meer mensen naar het informatiepunt komen’.

ElkWelzijn, het Leefbaar Wijkteam en het Sociaal Wijkteam bemensen het Buurt Informatie Punt. De ene week treft u bijvoorbeeld de wijkagent, de andere week bijvoorbeeld iemand van Kleurrijk Wonen of de wijkverpleegkundige. Er is altijd een wijkcoach van ElkWelzijn aanwezig.

Het Buurt Informatie Centrum is ook iedere eerste maandag van de maand open van 19.00 – 20.00 uur. Dan is ook de Formulierenbrigade aanwezig!

Meehelpen?

Wilt u meehelpen om van Bolderburen een bruisende ontmoetingsplek te maken of heeft u ideeën voor nieuwe activiteiten? Dan kunt u terecht bij Alice Versluis 06-14245505 en Karin Burgers 06-20718053 van ElkWelzijn. Mail: aversluis@elkwelzijn.nl.

Buurtcentrum Bolderburen is een ontmoetingsplek voor en door de buurt, Prijsseweg 1b, Culemborg.