De wereld van Astrid Lindgren verzameld op één plek

Tijdens een wandeling door onze tuin komt u langs bekende plaatsen. U loopt langs Villa Kakelbont met uiteraard de wei van Witje en het aangespoelde schip van haar vader Efraim Langkous. Gaat u een stukje verder, dan ontdekt u het worsten- en het timmerschuurtje van Emil….

Onze tuin zorgt  voor urenlang speelplezier voor uw kinderen. Zij kunnen volop kennismaken met de natuur en zo hun vaardigheden en fantasieën ontwikkelen. Al deze werelden zult u zeker (her)kennen van de bekende verhalen

De kinderen van Bolderburen

Bolderburen is het fijnste dorp van de wereld. Er staan slechts drie rode Zweedse boerderijen. Op boerderij Mddenhof woont Lisa met haar broers Lasse en Bosse. Op boerderij Zuidhof woont een jongen die Olle heet. En op boerderij Noordhof wonen de meisjes Britte en Anna. De kinderen van Bolderburen beleven van alles. Ze gaan op zoek naar schatten, vangen boeven, nemen een lammetje mee naar school en worden betoverd.

Bij ons in de speelnatuur vindt u de 3 rode huizen: het Bolderhuis en de dierenverblijven. Een heus Zweeds dorpje net als Bolderburen.

Emil, bij ons Michiel van de Hazelhoeve

Toen Emil klein was woonde hij op de Hazelhoeve in Bovenbergen samen met zijn vader Anton, zijn moeder Alma en zijn kleine zusje Ida. De Hazelhoeve is een klein rood huis. Emil haalde vaak streken uit, zoals die keer dat hij zijn zusje Ida in de vlaggenmast opgehesen had. Voor straf moest hij naar de timmerschuur. Ondanks zijn streken had Michiel een hart van goud. Naast zijn timmerschuurtje lag het worstenschuurtje waar moeder de worsten te drogen had hangen. Na het zoveelste poppetje kreeg Michiel honger en kroop met een oude plank die in zijn timmerschuurtje lag zo door naar het worstenschuurtje waar zijn vader hem in slaap gevallen vond! U vindt het worsten- en timmerschuurtje terug in onze speelnatuur.

Pippi Langkous

Pippi en haar vrienden Tommy en Annika klommen in bomen, sprongen over alle dagen keien, gingen op theevisite, kregen dieven op bezoek, speelden krijgertje met de politie en beleefden nog veel meer. Er was altijd pret te beleven. Die pret is terug te vinden op het erf van Pippi Langkous, het alle dagen pad, de paardenschuur in de achtertuin. En natuurlijk het schip dat gestrand is in Bolderburen omdat Pippi’s vader zijn dochter kwam bezoeken!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial